Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, November 11, 2008

Aquascape


aquarium baru aku

Akhirnya Aquarium aku dah siap setup. huhu. time ni pokok tk beli lagi. ikan lagi la kn tk bleh bubuh nnt keracunan baja yg ade lam tanah tu pulak. so bila dah beli pokok nih lampu kene beli pulak. ari tu utk beli aquarium + tanah + baja + batu + water filter dah abis rm125. yg mahal nye tanah + baja die. tanah saja rm18 / kg baja 6 packet je dah rm30. huh mahal tuh. takpe lah tanah + baja tahan 5 thn tk payah tukar. batu jepun tu rm9. dah tu br beli pokok. aku ingat kn senang nk tanam pokok die lam aquarium tu. pergh! susah giler menguji kesabaran aku betul. huh. dah buh pokok tu lam 2 minggu baru bleh bubuh ikan. ikut nasihat org kt kedai ikan tu lah. kasi stable dulu air ngan pokok lam aquarium baru buh ikan. thank kt Bai sbb die kasi ikan die 6 ekor. ikan Bleeding Heart Tetra. aku google ade jumpa nama die. huhu. tapi dr 6 ekor skang nk tinggal 3 je. 2 ekor mati sbb penyakit kot. ke sbb dah tua kot. tah laa. 1 lagi bunuh diri. pegi lompat kuar dr aquarium lak. tau tau je dah kering bersemut kt luar.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

2 minggu selepas.



Pokok tah ape nama tu aku beli kt Mid Valley masa bukak pose kt Nando. Mai bwk balik pokok aku tu sbb aku naik motor je time tu. malas nk pegang lak masa bwk motor. maklum lah Yamaha EGO mana ade raga.





3 comments:

xzNiemiRzaC said...

uishh...cantekk ikan pink tu...bg aku satu..

ReD DReaM said...

dah tinggal 1 je lain, 2 lagi mati. yg kaler merah tu ade 2 lagi. :D

cepotet said...

nak jugak. lawa la kaler pink. jeles ni. mujur mati. hahahahaha.